Международна музикална програма, занимателни и образователни ателиета, работилници и много изненади за малки и пораснали деца включва програмата на Балканския фестивал „SoFest“, който ще се проведе от 14 до 16 юни. 
На 14 юни на една сцена ще излязат три групи: „Танос Ставридис Квартет“ – Гърция, „Теодосий Спасов Джаз Квинтет“ със специален гост Мирослава Кацарова – България и „Тони Китановски Трио“ – Северна Македония. 
На 16 юни фестивалът ще закрият „Акага“, а вечерта на 15 юни е запазена за „Хилда Казасян Квинтет“ с вълнуваща порция джаз. 
Изключително съм щастлива, че ще бъда част от този фестивал, защото той е в някаква степен уникален по рода си. Първоначално мислех да представя програмата от нашия последен албум, който е в почит на Ела Фицджералд, но после, когато си представих самото място, което е приказно, лятно и празнично, реших да направя по-смесена програма, която да включва и много популярни български филмови теми от старите красиви български филми, разказа ни Хилда Казасян. 

Какво още да очакваме от „Хилда Казасян Квинтет“ – чуйте в звуковия файл. https://bnr.bg/sofia/post/101132386/muzika-ot-starite-balgarski-filmi-podgotva-hilda-kazasan-za-sofest