SoFest 2020 ще представи неочаквани колаборация от стилове и изкуства на една сцена

/КРОСС/ След огромния успех през предходните години на SoFest през септември се задава поредното издание. Всички почитатели на емблематичния столичен фестивал ще се срещнат отново в Кино Кабана, НДК с любими артисти от страната и Балканите.

На откритата лятна сцена, от 04-ти до 06-ти септември обичани и известни музиканти, актьори, творци и писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството.

За първи път, не само в историята на SoFest, но и за събития от този ранг в България организаторите са подготвили в трите фестивални дни разтърсваща симбиоза между различни стилове и изкуства. Непредвидима смес между музика, глас, текст, танц, мода ще докосне и провокира аудиторията.

Ще завладее феновете не само с поп, джаз, рок, чил аут и фънки звучене, но и ще предизвика смях, романтика, любов. И всичко това отново ще е с тема Балкани.

На 04.09 в 19:30 часа меломаните ще се докоснат до виртуозните балкански изпълнители – Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов. Балканското Трио ще потопи публиката в музикалния свят на Балканите преплетени, както с характерни ритми и мелодии от региона, така и със западно и световно звучене.

Специално за SoFest музикантите ще предсатят най-новите си пиеси и с инструменталните си и вокални умения смесвайки различни стилове ще вдигнат гадуса в първата фестивална вечер.

Под звуците на музиката зрителите ще се насладят и на специално модно ревю с тема “Традиция и настояще”, представено от модни дизайнери и студенти в Националната Художествена Академия – София. Младите автори ще се връщнат към корените ни, като основен източник на вдъхновение, но ще преплетът богатото ни народно творчество със съвремието.

Пиесите на обичаното Балканско Трио ще провокират художници от НХА да представят усещанията си в картини. Платната, сътворени по време на концерта ще се изложат и предлагат през всичките фестивалните дни.

На 05.09 в 19:00 часа SoFest 2020 ще зарадва публиката и феновете с младата, но ярка звездата на българската музикална сцена – Кирил Хаджиев-Тино. В съботната вечер на фестивалната на сцената ще видим TINO and live band в колаборация с Пощенска кутия за приказки. Бендът ще изпълни авторска музика и Тино ще представи най-новия си сингъл „Мисъл“.

Целият материал може да прочетете тук : https://www.cross.bg/sofest-vecher-subitiya-1638714.html#.XzKxgCj7TDc