След огромния успех през предходните години на SoFest през септември се задава поредното издание. Всички почитатели на емблематичния столичен фестивал ще се срещнат отново в Кино Кабана, НДК с любими артисти от страната и Балканите. На откритата лятна сцена, от 4 до 6 септември обичани и известни музиканти, актьори, творци и писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството. За първи път, не само в историята на SoFest, но и за събития от този ранг в България организаторите са подготвили в трите фестивални дни разтърсваща симбиоза между различни стилове и изкуства. Непредвидима смес между музика, глас, текст, танц, мода ще докосне и провокира аудиторията. Ще завладее феновете не само с поп, джаз, рок, чилаут и фънки звучене, но и ще предизвика смях, романтика, любов. И всичко това отново ще е с тема Балкани.

И тази година SoFest ще предложи богата културна, образователна и развлекателна детска програма през двата уикенд дни. Ще има множество арт и образователни ателиета, игри и забавления. Децата ще могат да се докоснат до магията на йога и пилатес, да опитат да свирят на различни музикални инструменти, ще създават роботи и ще са провокирани с образователни и забавни игри. На SoFest 2020 Жени Лечева ще представи романа „Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина“, в който всеки от нас може да открие своето вълшебство. Това е детска книга за истинското приятелство, любовта, магията на чудесата, които могат да ни следват не само в приказките, но и в реалния живот. Стига да не се отказваме.

Прочети още на: http://www.az-deteto.bg/balkanskiyat-stolitchen-festival-SoFest-shte-radva-sofiya-prez-parviya-uikend-na-septemvri-s-bogata-programa-i-za-detsata/20555/view.html