Културна, образователна и развлекателна детска програма ще има и по време на третия SoFest, съобщиха организаторите. Предвидени са ателиета, игри и забавления. Децата ще могат да се докоснат до магията на йога и пилатес, да опитат да свирят на различни музикални инструменти, ще създават роботи и ще са провокирани с образователни и забавни игри.

Жени Лечева ще представи романа „Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина“, в който всеки може да открие своето вълшебство. Това е детска книга за истинското приятелство, любовта, магията на чудесата, които могат да ни следват не само в приказките, но и в реалния живот.

В SoFest базар малчуганите и техните родители ще могат да оставят отпечатък върху уникално бижу, ще намерят начин да съхранят родовата си памет, ще потърсят какво е скрито в скрина и не на последно място ще зарадват децата с образователни книжки и играчки, някои от които направени от естествен дървен материал.

Третото издание на фестивала ще се състои от 4 до 6 септември. На лятното кино пред НДК, в първия ден, е концертът на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов. На същата дата е и модно ревю с тема „Традиция и настояще“, представено от дизайнери и студенти в Националната художествена академия.

Целият материал може да прочетете тук : https://politika.bg/bg/a/view/detska-programa-shte-ima-i-po-vreme-na-tretija-so-fest-73440