SoFest 2020 ще представи неочаквани колаборация от стилове и изкуства на една сцена 

През месец септември се задава поредното издание на фестивала SoFest, което ще се проведе в кино „Кабана“ в парка на НДК с любими артисти от страната и Балканите. На откритата лятна сцена от 4 до 6 септември известни музиканти, актьори, творци и писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството. Организаторите са подготвили в трите фестивални дни симбиоза между различни стилове и изкуства. Непредвидима смес между музика, глас, текст, танц, мода ще докосне и провокира аудиторията. И всичко това отново ще е с тема „Балкани“.

На 4 септември в 19.30 ч. меломаните ще са в компанията на виртуозните балкански изпълнители Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов. Балканското трио ще потопи публиката в характерни ритми и мелодии от региона, ще има и западно и световно звучене. Специално за SoFest музикантите ще предсатят най-новите си пиеси и с инструменталните си и вокални умения, смесвайки различни стилове ще вдигнат градуса в първата фестивална вечер. Под звуците на музиката ще има и специално модно ревю с тема “Традиция и настояще”, представено от модни дизайнери и студенти в Националната художествена академия – София. Младите автори се връщат към корените ни, като основен източник на вдъхновение, но ще преплетат богатото ни народно творчество със съвремието. Пиесите на обичаното Балканско трио ще провокират художници от НХА да представят усещанията си в картини. Платната, сътворени по време на концерта, ще бъдат изложени и ще се предлагат през всичките фестивалните дни.

На 5.09. в 19.00 ч. SoFest ще зарадва публиката и феновете с младата, но ярка звезда на българската музикална сцена – Кирил Хаджиев-Тино. В съботната вечер на фестивалната на сцената ще видим TINO and live band в колаборация с Пощенска кутия за приказки. Бендът ще изпълни авторска музика и Тино ще представи най-новия си сингъл „Мисъл“. Обичаните литературни експериментатори от Пощенска кутия със своя неоспорим талант и чувство за хумор специално за SoFest ще представят балкански приказки. Авторите и артистите, които ще четат във втората фестивална вечер са Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Косьо Лунгов, Камен Алипиев-Кедъра. Публиката трябва да е готова за много забавления и изненадващи обрати, както с музиката на TINO and live band, така и със сътворените и пресъздадени балкански истории от цветните герои на обичаната Пощенска кутия за приказки.

На 6 септември в 19.30 ч. на сцената на кино „Кабана“ среща ще си дадат завладяваща музика, нежен глас, модерна хореография и съвременен танц. Столичани и гостите на града ще имат възможност да се насладят на изпълненията на пленяващата Белослава и приятели в лицето на  Антони Рикев и Росен Захариев. Музиката прелива от акустична в чил аут и фънки звучене. Репертоарът е авторски и специално за SoFest те ще изпълнят голяма част от синглите в предстоящия им пети студиен албум.  През третата вечер на фестивала хореографът Анна Пампулова ще представи спектакъл, базиран върху разработката на тема „Картина“. Студентите от курс „Танцов театър“ и „Актьорско майсторство“ към НБУ ще разкрият как изобразителното изкуство оживява чрез пластичното.  Авторската музика на Белослава и танцовият спектакъл „Картини от една изложба“ ще възбудят въображението и ще докажат за пореден път, че животът е пъстра мелодия.

Целият материал може да прочетете тук :http://artsofia.bg/bg/events/2020/09/04/so-fest-2020-na-scenata-na-kino-kabana