Концерт на Western Balkans Band BG

Loading Events
  • This event has passed.

Event Details

9th May, 2018
8:00 pm - 3:00 am
Sofia Live Club
BGN50 / Per Person
Organized by
Speaker

Концерт на Western Balkans Band BG

Емблематичните Теодосий Спасов и Влатко Стефановски създават Western Balkan Band BG  специално за фестивала SoFest 2018 – Западни Балкани. Във формацията ще се включват още Васил Хаджиманов, клавиши – Сърбия, Амар Сесляр, барабани – Босна и Херцеговина, Йелена Йовович, вокал – Черна гора, и Дритан Хекурани,  бас китара – Албания.

Шест музиканти — виртуози от балканските страни, събрани от идеята за общите корени на своята история и култура. В този концерт те представят уникалното звучене на балканската музика, наситена с живот, с несравним ритъм и спонтанност. Тяхното изкуство няма граници, така както истинското приятелство остава за цял живот.

Изключителният професионализъм и богат сценичен опит на всичките музиканти  и техният уникален подход на смесване на ритми и мелодии от традиционния балкански фолклор със западен, модерен музикален стил, гарантира едно незабравимо изживяване. Очаквайте една възпламеняваща експлозия от импровизаторски умения, балкански фолклор, блус, рок и джаз.

Това е нещо повече от музика – това са душите на шест нации, които обединяват гласовете си в едно и постигат неочакван чар и чистота.

Теодосий Спасов:
Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал, който може да изсвири стилно всяка народна мелодия. Още по-известен е със своите оригинални идеи, за осъществяването на които събира музиканти от различни жанрове.

Влатко Стефановски:
Легендата на македонската музика, виртуозният китарист Влатко Стефановски, излиза отново пред българската публика, този път като част от формацията Western Balkan Band BG.  Влатко Стефановски е известен със своята уникална техника и звукоизвличане.Той е блестящ електрически и акустичен китарист, композитор и фюжън музикант, създал свой собствен стил.

Васил Хаджиманов :
Васил Хаджиманов свири на клавишни инструменти, музикант от висока класа, гостувал неколкократно в България. Той се завръща на сцената на Sofia Life Club, за да стане част Western Balkan Band BG  и да представи на българската публика изключителните си уменията да пресъздава мелодията на пианото така, както само един истински талант би могъл. Завършил Бъркли, Хаджиманов се завръща в Белград и сформира своя Васил Хаджиманов бенд.

Йелена Йовович:
Йелена Йовович е завършила джаз пеене в музикалната академия в град Грац, Австрия. Войната в бивша Югославия кара Йелена и семейството й да заминат за Южна Африка, където тя скоро започва да работи с едни от най-известните джаз музиканти и преподава в Университета на Кейптаун и в Джаз факултета в Претория. През 2002г се завръща в Европа, където продължава своята музикална кариера в различни джаз формации. Нейното невероятно сценично присъствие и лична интерпретация са  завладявали публиката из целия свят.

Амар Чесляр:
Амар Чесляр е роден в Сараево през 1978 г,. Започва да свири още като дете, а днес барабанист с богата музикална кариера. В Босна и Херцеговина е считан за един от най-добрите барабанисти. Участвал е в много международни конкурси и фестивали, а на 9-ти май 2018 българската публиката ще се докосне до неговото изкуство.

Дритан Хекурани:
Дритан Хекурани е роден в Албания през 1988г. Завършил е музикалната академия в Тирана, специалност бас китара. Свири също на традиционни албански фолклорни инструменти. В периода 2007 – 2011 е част от симфоничния оркестър на Тирана.

« All Events

Details

Start:
May 9, 2018 @ 8:00 pm
End:
May 10, 2018 @ 3:00 am
Cost:
BGN50
Event Category:
Event Tags:

Venue

Sofia Live Club
Площад България 1
София, 1000 Bulgaria
+ Google Map

Event Navigation