SoFest 2019

С огромен успех премина второто издание на столичния фестивал SoFest.
То се проведе от 14-ти до 16-ти юни и продължи да следва вече поставените цели, да предлага богата международна културна програма. Избраната локация бе откритата лятна сцена на кино Кабана, която даде възможност да посрещнем лятото в сърцето на София с прекрасна музика и настроение.
SoFest 2019 беше открит от актрисата Гергана Стоянова, която благодари на организаторите, на Министерство на културата, на Столична община и на всички, които помогнаха за осъществяването му. В рамките на трите фестивални дни публиката се срещна с обичани и известни музиканти от България, Северна Македония и Гърция и се наслади на три уникални джаз, рок, dRom и фюжън концерти.
SoFest 2019 се проведе с подкрепата и под патронажа на Министерството на Културата и на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на София .
ПРОГРАМА :
14 юни 2019, Локация: „Кино Кабана“
19:30 – На сцената заедно стъпиха три оркестъра от три държави, за да предложат уникален балкански джем сешън. Тони Китановски Трио (Северна Македония), Танос Ставридис dRom Kвартет (Гърция) и Теодосий Спасов Джаз Квинтет (България) със специален гост – джаз певицата Мирослава Кацарова. Трите формации предложиха балкански фолклорни, джаз и цигански ритми пречупени през уникалния подход на всеки от музикантите.
15 юни 2019, Локация: „Кино Кабана“
20:00 – Публиката имаше удоволствието да се докосне до музиката на магнетичната Хилда Казасян и джаз музикантите Живко Петров, Михаил Йосифов, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов.
16 юни 2019, Локация: „Кино Кабана“
20:00 група Акага провокира лятно-танцувалното настроение със своята жива и колоритна музика.

ДЕТСКА ПРОГРАМА

15 и 16 юни 2019, Локация: „Кино Кабана“
10:00 – 17:00 – За децата имаше богата дневна програма с множество арт ателиет и нови театрални постановки. Малчуганите опитаха да свирят на различни музикални инструменти, създаваха роботи, правиха различни химически опити и откриха, че математиката може да бъде забавна. Всички прояви в детската програма бяха с вход свободен.