16 юни, 20:00 ч.

 Поп концерт на Теодосий Спасов, Хилда Казасян, Миро, Дони,

Живко Петров, Христо Йоцов и  Димитър Карамфилов

В първата вечер меломаните ще се докоснат до творчетвото на артистите в проект създаден специално за петото юбилейно издание на SoFest. На една сцена ще видим виртуозните музиканти Теодосий Спасов, Хилда Казасян, Миро и Дони. Заедно с тях на фестивалната сцена ще излязат Живко Петров – клавишни, Димитър Карамфилов – бас и Христо Йоцов – ударни. Публиката ще чуе характерни ритми и мелодии и ще се наслади на инструменталните и вокални умения на доказали се музиканти не само на Балканите, но и в целия свят. Композициите ще потопят зрителите в българската поп музика и уърлд джаза, а уменията на музикантите да импровизират и да разчупят собствените си граници ще пренесат публиката в друга реалност.
 

17 юни, 19:00 ч.

Балкански приказки от „Пощенска кутия за приказки“

и концерт на дует „Дац и Александар“ – Северна Македония

Следващата вечер смехът и забавата ще са гарантирани събирайки на сцената литературното и музикално изкуство. Гостите на фестивала ще се насладят на балкански приказки от авторите на „Пощенска кутия“. Те ще бъдат представени от любими актьори, музиканти и писатели – Ники Станоев, Гери Турийска, Цвети Цветкова, Гери Стоянова, Филип Буков, Камен Алипиев – Кедъра, Дарин Ангелов и Любомира Башева. След тях, само за SoFest   и за първи път на живо ще се чуят песните, станали хитове по време на карантината на нашумелите изпълнители Дац и Александар от Северна Македония. Това са неизбежните  „Все още ми липсваш“, „Корона чао“, „Ваксина“, „Ангелина“, „Обичай ме“, „Охридски череши“, „Целувката на Анна“, „Душа бакшиш “ и разбира се микс от песни от бивша Югославия, България и региона. Със своя ведър дух, положителна енергия и песните, които изпълняват Дац и Александар гарантират едно добро забавление за публиката на SoFest 2022.

 

18 юни, 19:00 ч.

Моноспектакъл на Силвия Лулчева

и концерт на група REWIND с вокал Владимир Михайлов

Вечерта в „Кино Кабана“ ще се срещнат една от най-добрите и запомнящи се български актриси – Силвия Лулчева и талантливият актьор и певец с виртуозен глас Владимир Михайлов с рок бандата си REWIND. Публиката на SoFest ще се наслади на комедийния спектакъл #Мъжътмиевиновен с участието на Силвия Лулчева. За него авторът Лиза Шопова казва: „Ако още сте на съседната маса и ви става смешно, значи сте мъж. А ако от чутото ви залива вълната на съмнението, значи сте жена. И в двата случая сте в капана.“  След представлението, което гарантира много смях, комични ситуации и добро настроение, група REWIND ще взриви публиката на фестивала със страхотния и разнообразен репертоар от световни хитове и свои авторски песни. Стилът на младата група е зареждащ, а музикантите Владо Михайлов – вокал и китара, Миша Ненова – цигулка и глас, Юрий Божинов – бас китара, Мартин Профиров – барабани и Мишо Шишков – пиано гарантират купон и забавление за публиката на фестивала.
 

19 юни, 19:00 ч.

 Концерт-спектакъл „Още една жена каза“

и концерт на RAFFI and Live Band с балет Skywalkers

Последната вечер на SoFest 2022 публиката ще се наслади на не просто стендъп, не просто  концерт, а на стендъп концерт с много нови монолози и със специалното участие на певицата Вяра Панталеева.  Музикалният спектакъл „Още една жена каза“ на Здрава Каменова е поредица от смешни истории от живота на певиците и сценаристките.  След него фестивалът ще предложи концерт на RAFFI and Live Band с участието на Рафи Бохосян– вокал, Радо Казасов – барабани, Пламен Денчев – клавишни, Денис Попстоев – клавишни и сакс, Владислав Мичев – тромбон, Евден Димитров – бас и Илин Папазян – китара. Репертоарът на групата е съвкупност от авторска музика, нови кавър версии на стари български песни, различни интерпретации на популярни песни като и има имитационна част в програмата, в която Рафи преминава през различни образи и превъплъщения по модела на телевизионното предаване “Като две капки вода”. За доброто настроение на публиката в последната вечер на SoFest 2022 ще се грижат и танцьорите от балет Skywalkers. За един уникален завършек на SoFest 2022, опитът ще подаде ръка на младостта и Рафи ще представи млад музикант – дебют изненада, който ще има възможността да се докосне до голямата сцена.
 
SoFest 2022 ще премине под патронажа на Министерството на Културата и на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерство на културата и на Столична община 2022.
Фестивалът има и своята благотворителна кауза за 2022 година – Театрално студио „Смехурко“ с ръководител Цвете Лазарова. В момента в школата се обучават 65 деца, разделени в 4 възрастови групи. Всеки, който иска да ги подкрепи може да го направи чрез дарение по банков на:
Сдружение Надежда – ЦРД
Общинска банка АД
IBAN: BG12SOMB91301021485801
BIC: SOMBBGSF
Основание: Дарение за Театрално студио „Смехурко“.