SoFest 2021

ВЕЧЕРНА ПРОГРАМА

17-ти юни , 19:30 часа, кино Кабана, София

Първата фестивална вечер, на сцената на кино Кабана актьорите Бойка Велкова и  Ивайло Захариев ще представят първият по рода си за България музикално-поетичен спектакъл „Усещане за любов“.

Специално за SoFest на същата сцена ще видим виртуозният музикант Теодосий Спасов и майсторът на балканския електронен звук Иван Шопов. Те ще представят проекта си “InFusion”, с който са стъпили върху фундамента на балканския етно джаз и българските фолклорни мотиви. Характерното за проекта InFusion е, че в него участват гост артисти. Тази година публиката ще се наслади и на доказалия се музикант Живко Петров. 

 18-ти юни , 19:30 часа, кино Кабана, София

Обичаните актриси Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова ще разкажат истории от карантината по неповторим, истерично смешнен начин . “Извънредно положение“ е комедиен стендъп спектакъл с оригинален, авторски сценарий, който ви гарантира много смях и забавление.

През същата вечер гостите на фестивала ще се отдадат на завладяващите ритми на някой от най-популярните и обичани песни на култовата група „Обичайните заподозрени“. Стефан Вълдобрев, Иван Лечев, Веселин Веселинов – Еко, Стоян Янкулов – Стунджи и Мирослав Иванов ще изпълнят в неочаквани версии „Песента на десетилетието“, “По-полека“, „Холивуд“, „Фойерверк“, а специално за SoFest ще представят и някои от новите си парчета.

 19-ти юни, 19:30 часа, кино Кабана, София

На 19-ти юни публиката ще се срещне с доказалите се поети и автори Маргарита Петкова и Добромир Банeв. Базираният по едноименната им книга спектакъл „Абсурдни времена“ с участието на Нона Йотова и Петър Антонов ще изпълни съботната вечер по незабравим начин.

Третата вечер на SoFets ще продължи с концерт на очарователния певец с виртуозен глас и постоянно присъствие в музикалните топ класации Стефан Илчев. Специално за фестивала той ще изпълни свои нови песни. Освен тях зрителите ще се насладят на най-доброто от българската и световна поп сцена.

 

 

 20-ти юни, 20:00 часа, кино Кабана, София

Последната вечер на SoFest ще се насладим на  песните на “опасният чаровник“– Тодор Колев. В трибюта „Опасен чар“ с участието на Филип Аврамов – Фицата, Нелко Коларов и група АКАГА ще съпреживеем една незабравима вечер, в която ще си припомним за „нашенеца, който настигна американците, но той самият няма стигане“. Гостите на фестивала ще се срещнат и с приятели и близки на незабравимия голям Артист Тодор Колев.

ДНЕВНА ПРОГРАМА

18-ти юни, 10:30 час, кино Кабана, София 

„Пощенска кутия за детски приказки“ на Гери Турийска ще изпълнят сцената на детския SoFest сутринта на 18-ти юни. Талантливата, забавна и обичана актриса Мая Бежанска, която разсмива искрено до сълзи малки и големи ще чете балкански приказки от авторите на „Пощенска кутия“.

19-ти юни, 10:30 час, кино Кабана, София 

Най-любимото и забавно „Караоке с Маргаритка” ще е част от детската програма на SoFest в съботната сутрин на 19-ти юни, събота в Кино Кабана. Създателите на “Маргаритка” Вики и Яна вярват, че в простите неща се крие гениалното решение за правилно общуване със съвременните деца и намират отговора в музиката. Звездите Мими, Биби, Бухалче и Маргаритка ще са специални гости на събитието и заедно с вас и тях ще пеем най-любимите български детски песни. Ще танцуваме, ще се забавляваме и ще произвеждаме много, много усмивки. Да попеем заедно винаги е добра идея и „Караоке с Маргаритка“ ще са на SoFest за вас и ще очакват смелите ви и искрени изпълнения на най-любимите български детски песнички. Всяко дете ще получи и подарък – пъзел „Маргаритка“.

20-ти юни, 10:30 час, кино Кабана, София 

В неделната сутрин ще срещнем малчуганите с „Магическо шоу“, оригиналност, хумор и магия на актьорът – фокусник Ненчо Илчев. Чаровният веселяк ще ни потопи в загадъчното изкуство и дори ще ни издаде тайната на някои от фокусите си.

БЕЗПЛАТНА ПРОГРАМА И БАЗАР

Дневната програма на SoFest за деца ще е на 18-ти, 19-ти и 20-ти юни от 11:30 до 18:00 часа и ще предложи творчески, музикални, занимателни и образователни ателиета и много, много изненади за малки и пораснали деца.

През трите фестивални дни в Кино Кабана, от 10:00 до 18:00 часа ще се проведе и тематичен SoFest базар с производители от България и Балканите.