SoFest Winter 2023

SoFest Winter ще се проведе от 17-ти до 19-ти пое ври, в Sofia Live Club, НДК. На клубната сцена публиката и гостите на фестивала ще присъстват на три уникални международни проекта със световно признати музиканти.

 

17.11.23 г., 20:00 ч.
„Wladigeroff Brothers“
Меломаните ще могат да се насладят на последния албум на Александър Владигеров – тромпет, флюгелхорн и Константин Владигеров – пиано, в който е и за първи път направеният от братята аранжимент на пиесата „Господско хоро“от 1932 година, на техния дядо. Заедно с доказалите се музиканти Васил Хаджигрдуев – контрабас и Стоян Янкулов – Стунджи – барабани те ще отведът публиката в света на Владигерови и ще я съблазнят с мелодии от суинг ерата на 20-те и 30-те години. „Wladigeroff Brothers“ съзнателно и закачливо флиртуват със суинг, приятна доза модерни грууви ритми и балкански звуци, трансформирайки ги в съвсем нов и модерен джаз.
18.11.23 г., 20:00 ч.
„Дац и Александар“
Драган Спасов-Дац, актьор и Александар Митевски, музикант са едни от най-популярните изпълнители в Северна Македония. Създателите на дуета „Дац и Александар“ скоро издадоха албум, в който реализират песента „Йовано, Йованке“ заедно с българския струнен квартет Destiny Quartet. Нашумелите артисти и техният ди джей ще изпълнят песни, които мигновенно влизат в сърцата на хората. Доказателство са станалите хитове по време на карантината, с над половин милион гледания всеки, в музикалните платформи. Публиката на SoFest 2023 ще се наслади и на микс от музиката на бивша Югославия, България и Балканите.
19.11.23 г., 20:00 ч.
Balkan Trio B/G
Заедно на сцената ще бъдат световно известните музиканти Теодосий Спасов-кавал, Влатко Стефановски, Северна Македония-китара и Васил Хаджиманов, Сърбия-пиано. Обичаните виртуози, които нямат нужда от представяне ще се съберът от идеята за общите корени на своята история и култура. Ще ни потопят в уникалното звучене на различни стилове и балканска музика, наситена с живот, несравним ритъм и спонтанност. Изключителният им професионализъм и богат сценичен опит, смесването на ритми и мелодии гарантират възпламеняваща експлозия от импровизаторски умения, балкански фолклор, блус, рок и джаз.