SoFest Summer 2023

Лятното издание на емблематичния столичен фестивал SoFest, което събира на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина тази година ще се проведе от 22-ри до 25-ти юни в Кино Кабана, София. Ако очаквате с нетърпение да се докоснете до четири уникални концерта и нови литературни изкушения, в сърцето на столицата SoFest Summer 2023 е вашето събитие!

22.06.23 г., 20:00 ч.
„Theodosii Spassov vs Hojsak & Novosel“
На 22-ри юни в 20:00 ч. в Кино Кабана е откриването на SoFest Summer с концерт на “Theodosii Spassov vs Hojsak & Novosel“. Виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов заедно с Тихомир Хойсак и Филип Новосел от Хърватия ще представят новия си проект съчетавайки традиционни български и балкански ритми. Обединявайки своите инструменти с различен метод на свирене – кавал, тамбура и контрабас те ще завладеят меломаните със специфичен и уникален стил, с разнообразни жанрове, включително класически, съвременен джаз и етно.

23.06.23 г., 20:00 ч.
„Pendara Ethno Project“
Втората вечер на 23-ти юни от 20:00 ч. SoFest Summer ще представи Pendara Ethno Project“. В проекта създаден от Нина Николинавокал и Калин Вельовперкусии и DJ участват и Таня Първановавокал и Живко Василев кавал и клавири. Етно-електроник „Pendara“ е базиран на съчетание от българска народна музика, афро-кубински, ориенталски и денс ритми с DJ стилове. Музиката поставя възприемането на българския фолклор на едно ново ниво – нестандартна концепция от автентичност, екзотични ритми и електронно звучене.

24.06.23 г., 19:30 ч.
„Лейди Гергана 3″ и „K:Lina“
В съботната вечер на 24-ти юни от 19:30 ч. на сцената на SoFest Summer ще се качат двама млади, но доказали се творци – Цветелина Цветкова и Калина Баткова. Червенокосата фурия Цвети доби популярност с разкази за хората, любовта, мечтите, корените ни, за простичките неща в сборника „Зелената жилетка“ и с поредицата “Лейди Гергана“.  На SoFest Summer тя ще представи дълго чаканата от феновете книга „Лейди Гергана 3“. K.Lina е артистичният псевдоним на младия музикант и текстописец Калина Баткова.  На фестивала Калина Баткова– вокал, Пламена Християнова – барабани и Йордан Чипев – китара ще представят нови, авторски песни с щипка носталгичен винтидж шик.
25.06.23 г., 20:00 ч.
„Acoustic Queen Project“
Последната вечер на SoFest Summer на 25-ти юни от 20:00 ч. публиката ще се наслади на новия проект на Добрин Векилов-Дони – бас китара и вокал, Славин Славчев – вокал и Венко Поромански – ударни – „Acoustic Queen Project“. В него участват още Славчо Николов от БТР – китара и Михаил Шишков – син – клавишни, мандолина и вокал. Концертът в неделната вечер на SoFest Summer ще включва над двайсет от най-големите хитове на британската рок група. Гостите ще бъдат приятно изненадани не само от вокалиста, който е доказал, че може да се справи с тежестта на подобна задача, и от опита на музикантите да покрият всички инструменти, с които е работила английската група, но и от още един артист, който за първи път ще се включи в проекта специално за SoFest Summer 2023.
Дневна детска програма с вход свободен
23-25.06.23 г., 09:00 – 17:00 ч.
Ателиета и работилнице на – DevAcademy, Music Play,  Био игри, Logiscool, Robotika и Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН – София) заедно със Съюз на пивоварите в България под мотото „КОД: Отговорни заедно“
23.06 (петък)
12:00 14:00 ч.
ГрупаЗахарр
ГрупаБлок 13″
Бийтбоксър
24.06 (събота)
10:00 – 14:00 ч.
ГрупаДрамеда
Рок група на Национална финансово-стопанска гимназия
Възпитаници на испанска  гимназияМигел де Сервантес
Възпитаници на професионална гимназия по дизайнЕлисавета Вазова
25.06 (неделя)
10:00 – 14:00 ч.
Група Палави ноти“„
ГрупаМики Маус
Формация Мюзик плей
Концерт на Жени Кринчева

Фестивалът ще предложи за децата и техните семейства представления, музикални, занимателни и образователни ателиета, и много, много изненади за малки и пораснали деца. Малчуганите ще могат да се забавляват с богата фестивална програма
на 23-ти, 24-ти и 25-ти юни от 10:00 до 17:00 часа. През трите дни  детската програма в Кино Кабана ще e с вход свободен!