СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ СЪБИТИЯТА НА

SoFest 2020

SoFest 2020 ще се проведе от 04-ти до 06-ти септември отново с подкрепата на местната власт. Фестивалът ще премине под патронажа на Министерство на културата и на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

 

SoFest 2020 ще бъде открит от актрисата Гергана Стоянова, на  атрактивната сцена на „Кино Кабана“.

Първата вечер, меломаните ще се докоснат до виртуозно балканско изпълнение. Имена от ранга на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов ще ги потопят в музикалния свят на България, Сърбия и Северна Македония. Публиката ще чуе характерни ритми и завладяващи мелодии и ще се наслади на инструменталните и вокални умения на доказали се музиканти не само на Балканите, но и в целия свят.

Същата вечер зрителите ще се любуват и на ревюто “Традиция и настояще”, представено от младите модни дизайнери, студенти в Национална художествена академия – София.

 

Съботната вечер ще зарадва публиката с незабравимия басов глас на Кирил Хаджиев – Тино.През втората вечер, специално за SoFest обичаните литературни експериментатори от Пощенска кутия ще представят балкански приказки. Своя неоспорим талант и чувство за хумор ще разкрият артисти като Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Гери Турийска, Косьо Лунгов, Александър Сано и др.

Неделната вечер софиянци и гостите на града ще имат възможност да се насладят на творчеството на пленяващата Белослва и приятели в лицето на Антони Рикев-китара и Росен Захариев-тромпет и перкусий.

 Авторската музика на обичаното трио и танцовят спектакъл „Картини от една изложба“ на хореографа Анна Пампулова ще докажат за пореден път, че животът е пъстра мелодия.

 

 

През двата дни на фестивала отново на сцената на „Кино Кабана”, пред Национален дворец на културата млади участници от различни ансамбли, формации и училища ще покажат красотата на народните песни, танци, фолклор и творчество.

По време на SoFest 2020 множество детски работилници ще разкрият тайните в традиционното занаятчийство и ще докоснат малчуганите до различни приложни изкуства. Децата ще могат да опитат да свирят на музикални инструменти, ще създават роботи, ще правят химически опити и ще открият, че математиката може да бъде забавна.

Всички прояви в детската програма ще са с вход свободен.

 

И в това издание на SoFest ще има благотворителни каузи. През вечерта на откриването, под звуците на провокиращата музика на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов студенти от специалност „Мода“ към НХА ще сътворят усещанията си в картини. Платната им ще се изложат и предлагат по време на целия фестивал. Събраните средства ще се дарят на Национална художествена академия – София, специалност „Мода“.

 

КУПИ БИЛЕТ ЗА SoFest 2020