SoFest Line Dance 2024

SoFest Line Dance 2024 ще е първия в страната, Балканите и източна Европа фестивал за линейни танци, който ще е с вход свободен.
Line Dance е точно това, което подсказва името му – хора, танцуващи в линии на музика. Line Dance са танцови композиции с повтаряща се поредица от стъпки, които се изпълняват в унисон от голяма група хора в една, две или повече редици.


Програма на SoFest Line Dance
21-23 юни 2024 г., 10:00 – 22:00 ч.
  
Първият SoFest Line Dance ще включва в днемната си програма основно танцовови изпълнения с конкурсен характер, уъркшопове и много детска занимания.
Стиловите акценти в конкурсната програма на SoFest Line Dance 2024 са:
Кънтри /включва и други видове бързи социални танци като напр. – полка, галоп и др./; Български и балкански танци /включва стъпки от българския и балканския фолклор/; Латино /включва и бални танци – валс, фокстрот, куикстеп и т.н./; Улични танци /включва всички улични стилове – хип-хоп, брейк, попинг и др./; Диско фънк /включва диско, фънк, хаус, вогинг и др./; Джаз/Суинг /включва класически афро-американски и бродуейски джаз, суинг и др./; Етно /включва етно танци от цял свят/; Модерен танц /включва всички стилове от съвременния и модерния танц/.
Всички участници ще бъдат оценявани от жури. В журито освен квалифицирани представители на организаторите, влизат и ръководителите или хореографите на танцовите формации. Единственото ограничение е, че никой няма право да оценява собствената си група и хореография.
Освен избраните конкурсни стилове, участниците ще изпълнят и танци създадени от хореографите на SoFest Line Dance 2024, с творчески продуцент Росен Михайлов. Заедно с тях нa сцената през двата дни ще е лицето на SoFest, чаровната актриса и водещ Гергана Стоянова. Участие ще могат да вземат и всички гости на фестивала, които заедно с професионалистите ще превърнат парка в един огромен дансинг.
За доброто настроение ще се погрижат Светлин Петров, известен като DJ Franzy,обичани български изпълнители и изгряващи звезди от музикалната сцена.
 Изложители от страната  ще ви изкушат с всевъзможни лакомства и напитки. Бъдете подготвени за много изненади и награди.

 

Всички събития на SoFest Line Dance ще са с вход свободен