С огромен успех премина второто издание на столичния фестивал SoFest.

То се проведе от 14-ти до 16-ти юни и продължи да следва вече поставените цели да предлага богата международна културна програма. Избраната локация бе откритата лятна сцена на Kino & Bar Cabana, която даде възможност да посрещнем лятото в сърцето на София с прекрасна музика и настроение.

SoFest 2019 беше открит от актрисата Гергана Стоянова, която благодари на организаторите, на Министерство на културата, на Столична община и на всички, които помогнаха за осъществяването му. В рамките на трите фестивални дни публиката се срещна с обичани и известни музиканти от България, Северна Македония и Гърция и се наслади на три уникални  джаз, рок, dRom и фюжън концерти.

SoFest 2019  се проведе с подкрепата и под патронажа на Министерството на Културата, и на кмета на София – Йорданка Фандъкова.

ПРОГРАМА :

14 юни 2019, Локация:  Kino & Bar Cabana

19:30 –  На сцената заедно стъпиха три оркестъра от три държави, за да предложат уникален балкански джем сешън. Тони Китановски Трио (Северна Македония), Танос Ставридис dRom Kвартет (Гърция) и Теодосий Спасов Джаз Квинтет (България) със специален гост – джаз певицата Мирослава Кацарова, предложиха балкански фолклорни, джаз и цигански ритми, пречупени през уникалния подход на всеки от музикантите.

 15 юни 2019, Локация:  Kino & Bar Cabana

20:00 – Публиката имаше удоволствието да се докосне до музиката на магнетичната Хилда Казасян и джаз музикантите Живко Петров, Михаил Йосифов, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов.

16 юни 2019, Локация:  Kino & Bar Cabana

20:00 група Акага провокира лятно-танцувалното настроение със своята жива и колоритна музика.

ДЕТСКА ПРОГРАМА :

15 и 16 юни 2019, Локация:  Kino & Bar Cabana

10:00 – 17:00 – За децата имаше богата дневна програма с множество арт ателиет и нови театрални постановки. Малчуганите опитаха да свирят на различни музикални инструменти,  създаваха роботи, правиха различни химически опити и  откриха, че математиката може да бъде забавна. Всички прояви в детската програма бяха с вход свободен.